Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

De volgende generatie laserreinigingsmachines

Met veel trots lanceerde Netalux deze lente 2020 haar eigen laserreinigingsmachine Needle®.

Deze machine is de eerste van een serie nieuwe laserreinigingsmachines.


Needle® is een compacte, multi-inzetbare machine. 

Onze eerste machine heeft al meteen de Red Dot Design Award 2020, Industrial Design gewonnen. Het Red Dot logo staat internationaal bekend als kwaliteitssymbool voor goed design, en is de uitgelezen manier voor bedrijven om hun product te onderscheiden op vlak van ontwerp. We zijn hier bijzonder trots op, en zijn verheugd om een nieuwe generatie laserreinigingsmachines op de markt te brengen: machines voor gebruikers, ontwikkeld door de gebruikers!


De operator staat voor ons centraal, vandaar dat de verhoging van de productiviteit en de gebruiksvriendelijkheid de basis vormden voor de vernieuwende features van onze machines.


In de zomer van 2020 lanceren we de grote broer voor het zware werk. 


Maak kennis met Needle, de nieuwe Netalux laserreinigingsmachine

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Needle® - de machine die met u meewerkt

Needle® is een award-winning laserreinigingsmachine, gemaakt om in alle omstandigheden gebruikt te kunnen worden. Bovendien is de machine ontwikkeld om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken zijn opdracht uit te voeren. Deze lichtgewicht maar robuuste machine is perfect voor kleinere opdrachten zoals het reinigen van een lasnaad of spot repair.


We doopten deze machine "Needle" omdat het een laser is met een Gaussisch profiel en een scherpere puls, vandaar de vergelijking met een naald. Needle is standaard voorzien van een 100 Watt gepulste laserbron, maar is ook beschikbaar in 50 Watt en binnenkort komen er ook versies in 200 en 300 Watt. Needle is ook beschikbaar in uitvoeringen voor inbouw in geautomatiseeerde product- of proceslijnen.


Onze machines brengen een aantal wereldprimeurs met zich mee op vlak van productiviteit en gebruiksvriendelijkheid, dewelke hieronder toegelicht worden. Dankzij onze ervaring als dienstverlener weten we zelf maar al te goed waar er aanpassingen nodig zijn om het laseren zo efficiënt en makkelijk mogelijk te maken.

Deze machines zijn dan ook gebouwd voor gebruikers, door gebruikers!


Meer weten over Needle? 

Contacteer ons dan via onderstaande knop!

Draaibare laserkop NX1 Netalux

Ergonomische game changer

Er werd door ons team van experten permanent rekening gehouden met uw ergonomie. Laserreinigen kan namelijk belastend zijn in bepaald omstandigheden, vandaar dat Netalux enkele innovaties uitvoerde om het werk te verlichten.


Zo hebben we een draaibare laserkop ontwikkeld, die tot 115° ingesteld kan worden. Hierdoor moet u niet meer steeds loodrecht op het oppervlak laseren, maar kan u simpel de stand van de laserkop wijzigen. Dit maakt het werk een pak lichter indien u verticaal moet reinigen of boven uw hoofd, aangezien u zichzelf niet meer in vreemde bochten moet wringen.


Daarnaast zorgt het 360° aanpasbare tweede handvat ervoor dat u de laserkop kan vasthouden op een manier die het best aanvoelt voor u. Het gewicht van de laserkop wordt hierdoor efficiënter verdeeld, een pluspunt wanneer u lang moet laseren. 


Ten slotte weten we uit ervaring hoe erg belangrijk het is goed te zien waar je mee bezig bent. De geïntegreerde LED koplamp lost dat probleem alvast handig op zonder randapparatuur!


Laseren zoals nooit tevoren

Naast het ergonomische tweede handvat, de draaibare laserkop en de LED koplamp hebben we nog een aantal vernieuwende features geïntegreerd op de handset.


Zo ontwikkelde Netalux een uniek systeem waardoor u een met een simpele druk van de knop de lens kan wisselen. Soms is het immers nodig een andere lens te gebruiken om bijvoorbeeld de energie te bundelen of beter te verdelen. Met Needle hoeft u de lens niet meer zelf handmatig te verwisselen, waardoor het systeem steeds veilig en beschermd blijft tegen stof en vuil.


Daarnaast zal de machine u instant feedback geven over de snelheid van het reinigen en de veiligheid, via het geïntegreerde scherm op de handset. Met de rode knop kan u de laser rechstreeks activeren of deactiveren voor meer veiligheid. Ten slotte kan u met de knopjes onderaan eenvoudige basisconfiguraties rechtstreeks vanaf de handset uitvoeren, waardoor u niet steeds terug naar de laserunit moet lopen. 

Innovatieve handset
Hijsogen NX1 Netalux

Hijsogen

Regelmatig moet er op hoogte gewerkt worden. Ondanks het beperkte gewicht van de machine, kan het handig zijn te hijsen. Daarom bouwden we twee sterke hijsogen in aan weerszijden van de machine. Misschien werk je met rope access? Dan ga je hier helemaal gelukkig mee zijn.


Robuust, multi-inzetbaar en betrouwbaar. Needle heeft alles wat u nodig heeft om productief te zijn. Er werd ook rekening gehouden met moeilijk bereikbare plaatsten. Daarom is de machine compact gehouden en beschikt ze over meerdere handvaten.

Makkelijk in te stellen

We hebben ervoor gezorgd dat de machine te programmeren is zonder extra laptop of tablet. De ingebouwde bediening is versterkt met gehard glas inclusief touch-scherm. Eenvoudige wijzigingen kan je zelfs op de handset zelf doorvoeren. Zo hoef je niet steeds terug naar de machine te lopen.Tijd gewonnen!

Ingebouwde bediening NX1 Netalux

Eigenschappen van Needle®

Gewicht:  < 20kg

Vermogen: 100Watt

Afmetingen: 498mm x 333mm x 244mm

Voorzien van 2 hijsogen

Geïntegreerde LED koplamp

Ergonomisch ontwerp

Geïntegreerd controlescherm

Titel

Titel

Vragen over laserreiniging? Bekijk hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Wil jij graag meer weten over de nieuwe Netalux machines?

Geef ons een seintje en krijg vrijblijvend meer informatie.