Privacyverklaring

Doel


Netalux is zich ervan bewust dat de privacy van haar prospecten, klanten, leveranciers, en de bescherming van hun persoonsgegevens belangrijk zijn. In deze privacyverklaring wordt uiteengezet hoe we omgaan met de persoonsgegevens die we verzamelen en hoe deze gegevens worden verwerkt. Zo kunnen we een open en transparant beleid voeren, en zijn onze prospecten, klanten en leveranciers op de hoogte van ons privacybeleid.


Deze privacyverklaring zal indien nodig geüpdatet worden. De versie op de website zal daarbij aangepast worden.


Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming zal Netalux bij de verwerking van persoonsgegevens bijzondere aandacht schenken aan volgende principes:


  • Netalux voert een open en transparant beleid inzake gegevensverwerking.
  • De verzamelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor het doel waarvoor ze verzameld zijn.
  • Er worden niet meer gegevens verzameld en verwerkt dan strikt noodzakelijk is om het doel te bereiken.
  • De verzamelde persoonsgegevens zullen niet langer bijgehouden worden dan nodig is.
  • Iedere persoon waarvan Netalux persoonlijke gegevens verzamelt, zal ten alle tijde deze data kunnen opvragen, ze laten corrigeren, ze laten wissen of de verwerking ervan laten stopzetten.
  • Netalux beveiligt op een zo goed mogelijke manier de verworven persoonsgegevens.


Inhoud


Contactgegevens verwerkingsverantwoordelijke:


Netalux NV

Industrieterrein 1

Industriezone Webbekom 1105

3290 Diest

@: info@netalux.com
t: +32 13 77 71 73
BE0668.732.747


Contactpersoon:

Emmanuel Flaam

@: emf@netalux.com

t: +32 13 77 61 12

m: +32 472 576 873



Categorieën persoonsgegevens


Netalux verzamelt ‘gewone’ persoonsgegevens van haar prospecten, klanten en leveranciers, meer bepaald onderstaande categorieën van persoonsgegevens:


    • Persoonlijke identificatiegegevens (naam, functie, adres, e-mail, telefoonnummer)
    • Financiële identificatiegegevens (bankrekeningnummers, BTW-nummers)
    • Elektronische gegevens (cookies)



Ontvangers persoonsgegevens


De persoonsgegevens die we van prospecten, klanten en leveranciers verzamelen dienen enkel voor intern gebruik. Enkel de interne Sales werknemers en de Sales Technician(s) onderaannemer(s) hebben hier toegang toe.


De persoonsgegevens verzameld en verwerkt door Netalux worden niet doorgegeven aan derde landen of internationale organisaties. 



Doeleinden van de verwerking van persoonsgegevens


Netalux ziet erop toe dat enkel die persoonsgegevens verzameld worden die nodig zijn om het doeleinde te bekomen. De verzameling van persoonsgegevens kan onderverdeeld worden in volgende verwerkingsdoeleinden:


  • Prospect- en klantenbeheer
  • Leveranciersbeheer
  • Direct marketing
  • Toegangscontrole



Rechtsgronden van de verwerking van persoonsgegevens


Netalux beroept zich op volgende rechtsgronden voor de verwerking van persoonsgegevens, naargelang de situatie:


    • Gerechtvaardigd belang van de verwerkingsverantwoordelijke Netalux
    • Toestemming van de betrokkene
    • Noodzakelijkheid voor de vitale belangen van de betrokkene
    • Noodzakelijkheid voor de vervulling van een taak van algemeen belang



Bewaartermijn van de gegevens


Netalux bewaart persoonsgegevens slechts gedurende de periode die noodzakelijk is voor het behalen en vervullen van bovenstaande verwerkingsdoeleinden (tenzij een langere bewaartermijn vereist of gerechtvaardigd is door wettelijke verwerkingsgronden).



Rechten van de betrokkene


Iedere inwoner van de EU geniet onderstaande rechten met betrekking tot de eigen persoonsgegevens:

    • recht op toegang/inzage 
    • recht op verbetering 
    • recht op wissing 
    • recht op beperking van de verwerking 
    • recht op overdraagbaarheid 
    • recht op bezwaar tegen verwerkingen op basis van een gerechtvaardigd belang, verwerkingen voor direct marketing en profiling, en verwerkingen voor wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden die niet in het algemeen belang zijn 
    • recht om zich te verzetten tegen beslissingen op basis van alleen geautomatiseerde verwerkingen 
    • recht om klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit 


Netalux respecteert deze rechten en zal deze ook implementeren wanneer nodig. Iedere persoon waarvan Netalux persoonlijke gegevens verzamelt, zal bijgevolg ten alle tijde deze data kunnen opvragen, ze laten corrigeren, ze laten wissen of de verwerking ervan laten stopzetten. Gelieve hiervoor de  contactpersoon voor privacy en gegevensverwerking, Emmanuel Flaam, te contacteren.


Indien je van oordeel bent dat Netalux gegevens onrechtmatig verwerkt, kan je altijd een klacht indienen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.



Beveiliging van de persoonsgegevens


Netalux doet er alles aan om de vertrouwelijkheid, de integriteit en de beschikbaarheid van data ten alle tijde te garanderen. Met vertrouwelijkheid wordt bedoeld dat de gegevens niet openbaar gemaakt worden of terechtkomen bij mensen voor wie ze niet bestemd zijn. Hiertoe worden de bestanden met persoonlijke gegevens digitaal opgeslagen in mappen waartoe enkel de bevoegde personen toegang hebben. De bestanden op papier worden in een afgesloten kast bewaard. Met integriteit wordt bedoeld dat de gegevens niet onterecht mogen gewijzigd of gewist worden. Hiertoe worden er aan de Verwerkers duidelijke instructies gegeven. Met beschikbaarheid wordt bedoeld dat de gegevens niet verloren gaan, en kunnen verwerkt worden op het ogenblik dat dit nodig is. Hiertoe zullen regelmatig back-ups gemaakt worden van onze digitale bestanden.


Het beveiligingssysteem zal minstens één keer per jaar geëvalueerd worden tijdens de Raad van Bestuur.


Voor verdere beveiligingsmaatregelen verwijzen wij naar onze cloud-providers: Box, Slack en Teamleader. Op Box worden al onze bestanden opgeslagen, Slack is onze interne communicatie-app, en in Teamleader worden al onze klanten- en leveranciersgegevens ingegeven (CRM-systeem). 


Box

https://www.box.com/legal/privacypolicy 


Contact: privacy@box.com 


Slack

https://slack.com/intl/en-be/security 

https://slack.com/intl/en-be/security-practices 

https://slack.com/intl/en-be/gdpr


Contact: feedback@slack.com 


Microsoft Dynamics

https://www.microsoft.com/nl-be/trust-center

https://www.microsoft.com/nl-be/trust-center/privacy



Website en cookiebeleid


Hieronder vind je het cookiebeleid opgesteld door Liswood & Tache, ons marketingbureau verantwoordelijk voor de opmaak van onze website op Browsbox. Dit cookiebeleid is ook integraal terug te vinden op de website.


Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.


Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan u verwijderen via de instellingen van uw browser.


Gebruik van sessie-cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek heeft bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.


Tracking cookies van onszelf

Met uw toestemming plaatsen wij een cookie op uw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.


Tracking cookies van onze adverteerders

Met uw toestemming plaatsen onze adverteerders “tracking cookies” op uw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van uw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.


Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.


Sociale media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.


Persoonsgegevens

Recht op inzage en correctie of verwijdering van uw gegevens U heeft het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van uw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.


Cookie-instellingen

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.



Laatst bijgewerkt op 27/05/2020.